AUTISME

“Autisme, is dat niet een contactstoornis waarbij die mensen helemaal in zichzelf gekeerd zijn? ………maar dat heb jij helemaal niet! ”

Hoe vaak krijg je dat te horen als je mensen vertelt dat je autisme hebt? Dit terwijl autisme echt niet alleen maar inhoudt dat jij je afzondert van de wereld. Autisme maakt dat je de dingen die je doet, precies en netjes doet. Je bent heel betrouwbaar omdat je doet wat je zegt. Je bent punctueel en je houdt je aan afspraken. Als je het nut van dingen inziet, doe je ze ook.

Heb je soms ook het gevoel dat de maatschappij allerlei onmogelijke aanpassingen van je vraagt? Dat je het liefst zou willen verdwijnen in een kamertje zodat jij je leven kan leiden zoals voor jou prettig is, in plaats van wat de maatschappij van jou verlangt?

Dit is wat wij vaak zien bij de mensen met autisme die wij begeleiden. Wij kunnen je begeleiden om beter om te gaan met de dingen die het lastig maken te leven met autisme. Wij gaan uit van datgene wat al goed gaat.  

Je coach accepteert en waardeert je om wie je bent en gaat samen met je op zoek naar oplossingen die bij jou passen.

Voordat de zorg start, plannen we altijd een kennismakingsgesprek in. Samen bespreken we waar je naar op zoek bent en of wat wij kunnen bieden. Samen bekijken we wat voor soort coach passend zou zijn, zo kunnen wij zorgen voor een goede match. Een kennismakingsgesprek kunnen we normaliter binnen twee weken voeren. De start van de zorg is afhankelijk van de wachtlijst. Waar nodig bieden we overbruggingszorg.

Naam *
Woonplaats *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
 *
 *
Bericht *