ADD BIJ KINDEREN

Een kind met de diagnose ADD heeft grote moeite met plannen, structureren, prioriteiten stellen en concentreren. Een diagnose geeft wel een hoop duidelijkheid maar haalt de ADD niet weg. Dat kan ook niet en dat hoeft ook niet. Belangrijk is dat een kind, en dat geldt voor elk kind een toolbox aan vaardigheden heeft waarmee hij problemen aan kan pakken.

Een coaching traject kan al veel bieden, voor ouders, kind en omgeving. De hulp ook school kan daar een aanvulling op zijn. Soms is er wat meer nodig. Dan komt Kenniscentrum AD(H)D en ASS vaak in beeld.

Door de kennis die we in huis hebben te combineren met begeleiding aangepast op de wensen en behoeftes van kind, ouders en omgeving kunnen wij net dat extra steuntje in de rug zijn.

Ook wij kunnen ADD niet laten verdwijnen. Wel kunnen we door de vaardigheden op het gebied van planning, structureren en prioriteiten stellen uit te breiden en aan te passen het kind zo goed mogelijk met zijn ADD om laten gaan. Dat is belangrijk, vooral voor kinderen op de onderbouw van de middelbare school.

Met onze begeleiding kan een kind zelfstandiger zijn en kan het de druk op ouders en omgeving verminderen.

Voordat de zorg start, plannen we altijd een kennismakingsgesprek in. Samen bespreken we waar je naar op zoek bent en of wat wij kunnen bieden. Samen bekijken we wat voor soort coach passend zou zijn, zo kunnen wij zorgen voor een goede match. Een kennismakingsgesprek kunnen we normaliter binnen twee weken voeren. De start van de zorg is afhankelijk van de wachtlijst. Waar nodig bieden we overbruggingszorg.

Naam *
Woonplaats *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
 *
 *
Bericht *