ONS WERKGEBIED

Naast de zorg die je zelf direct kunt krijgen bij Kenniscentrum AD(H)D en ASS werken wij tevens samen met veel verschillende gemeenten. Dit doen wij in de vorm van eenmalige- en langlopende projecten. De laatste jaren hebben de gemeentes de opdracht van de overheid gekregen om de zorg in te regelen in hun gemeente. Alle gemeentes hebben een zoektocht gehad om dit zo effectief mogelijk vorm te geven. Kenniscentrum AD(H)D en ASS is begonnen in 2000 in de regio Nijmegen en is vanuit daar verder ontwikkeld naar andere gemeentes.

Wil jij weten of Kenniscentrum AD(H)D en ASS ook werkzaam is in jouw gemeente? Klik dan op de landkaart van Nederland om ons werkgebied overzicht te bekijken.

COACHING

Coaching geeft je de rust om te werken aan je sociale interacties, meer structuur in je leven aan te brengen en prikkelverwerking te normaliseren. Zo wordt je steeds weer opnieuw gemotiveerd om vol te houden in de hectische wereld om je heen.   

Lees verder >>>

COUNSELLING

Ons leven is niet altijd zonder problemen. Vaak kom je er zelf wel uit, maar soms heb je behoefte aan een gesprekspartner die je helpt inzicht te krijgen in de probleemsituatie en je helpt hiermee om te gaan, zoat je het leven weer in eigen hand hebt.

Lees verder >>>

RE-INTEGRATIE & WERK

Kenniscentrum AD(H)D en ASS een van de eerste gespecialiseerde re-integratiebureaus in Nederland met een jarenlange ervaring op het gebied van het coachen en het begeleiden van mensen met ADHD, ADD en/of Autisme op weg naar werk.

Lees verder >>>

SCHOOLBEGELEIDING

In het dagelijks studie/school leven kom je veel uitdagingen tegen of je nu wel of geen AD(H)D of Autisme hebt. Vanuit een positieve kijk op AD(H)D en Autisme gaan we samen met jou op zoek naar een passende vorm om deze uitdagingen aan te gaan.

Lees verder >>>


Voordat de zorg start, plannen we altijd een kennismakingsgesprek in. Samen bespreken we waar je naar op zoek bent en of wat wij kunnen bieden. Samen bekijken we wat voor soort coach passend zou zijn, zo kunnen wij zorgen voor een goede match. Een kennismakingsgesprek kunnen we normaliter binnen twee weken voeren. De start van de zorg is afhankelijk van de wachtlijst. Waar nodig bieden we overbruggingszorg.