VEELGESTELDE VRAGEN

Stappen richting hulp

Ik bevind me in een situatie waarvan ik denk dat er professionele hulp nodig is: 1. Neem contact op met jouw wijkteam en vraag een keukentafelgesprek aan. Op de website van jouw gemeente vind je informatie over de wijkteams /consulenten en hoe je een keukentafelgesprek aan kan vragen. Sommige gemeenten hanteren een aanmeldformulier, anderen niet. 2. Als de gemeente het met jou eens is dat er professionele zorg nodig is geven ze hiervoor een indicatie af, met deze indicatie kan je zorg ontvangen. 3. Kies in overleg met het wijkteam een zorgaanbieder waarvan je zorg wilt ontvangen. Kenniscentrum AD(H)D en ASS biedt de mogelijkheid tot een kennismaking. Kom je er niet uit, dan kunnen we ondersteunen bij de juiste route.

Wat houdt een keukentafelgesprek in?

Een keukentafelgesprek is het gesprek met het wijkteam waarin duidelijk wordt wat nodig is om weer verder te kunnen. Wij adviseren om dit gesprek voor te bereiden. Veel bruikbare informatie over het keukentafelgesprek en hoe deze voor te bereiden vind je o.a. hier

PGB of ZIN?

Kennsiscentrum AD(H)D en ASS werkt zowel via PGB (Persoons Gebonden Budget) als via ZIN (zorg in natura). Meer informatie over het verschil vind je hier. We merken dat de meeste klanten een voorkeur hebben voor ZIN aangezien ze dan geen eigen administratie hoeven bij te houden. In alle gemeente waar wij een contract mee hebben is het mogelijk om via ZIN zorg af te nemen.

Is financiering alleen mogelijk via een indicatie van de gemeente?

Het kan zijn dat je een indicatie hebt die binnen de WLZ (wet langdurige zorg) valt, deze wordt afgegeven door het zorgkantoor. Meer informatie vind je hier en hier. Alleen als je een WLZ indicatie vanuit een PGB hebt kun je zorg inkopen bij DIT coaching. Daarnaast kun je ook als particulier zelf zorg inkopen bij Kenniscentrum AD(H)D en ASS je betaald deze dan zelf.

Hoe zit het met de eigen bijdrage (CAK)?

De overheid vraagt aan volwassenen een eigen bijdrage voor de ontvangen zorg. Dit is een vast maandtarief voor meer informatie klik hier.

Biedt Kenniscentrum AD(H(D en ASS ook behandeling?

Kenniscentrum AD(H)D en ASS biedt geen behandeling. Mocht behandeling nodig zijn kunnen wij desgewenst vanuit ons zorgnetwerk meedenken wat een geschikte behandelaar voor jou kan zijn. Met regelmaat werken we naast een behandelaar of starten we aansluitend aan een behandeling.

COACHING

Coaching geeft je de rust om te werken aan je sociale interacties, meer structuur in je leven aan te brengen en prikkelverwerking te normaliseren. Zo wordt je steeds weer opnieuw gemotiveerd om vol te houden in de hectische wereld om je heen.   

Lees verder >>>

COUNSELLING

Ons leven is niet altijd zonder problemen. Vaak kom je er zelf wel uit, maar soms heb je behoefte aan een gesprekspartner die je helpt inzicht te krijgen in de probleemsituatie en je helpt hiermee om te gaan, zoat je het leven weer in eigen hand hebt.

Lees verder >>>

RE-INTEGRATIE & WERK

Kenniscentrum AD(H)D en ASS een van de eerste gespecialiseerde re-integratiebureaus in Nederland met een jarenlange ervaring op het gebied van het coachen en het begeleiden van mensen met ADHD, ADD en/of Autisme op weg naar werk.

Lees verder >>>

SCHOOLBEGELEIDING

In het dagelijks studie/school leven kom je veel uitdagingen tegen of je nu wel of geen AD(H)D of Autisme hebt. Vanuit een positieve kijk op AD(H)D en Autisme gaan we samen met jou op zoek naar een passende vorm om deze uitdagingen aan te gaan.

Lees verder >>>

Voordat de zorg start, plannen we altijd een kennismakingsgesprek in. Samen bespreken we waar je naar op zoek bent en of wat wij kunnen bieden. Samen bekijken we wat voor soort coach passend zou zijn, zo kunnen wij zorgen voor een goede match. Een kennismakingsgesprek kunnen we normaliter binnen twee weken voeren. De start van de zorg is afhankelijk van de wachtlijst. Waar nodig bieden we overbruggingszorg.