Counselling

Counselling voor mensen met ADHD, ADD en Autisme

Ons leven verloopt niet altijd zonder problemen. Vaak kom je er zelf wel uit, maar soms heb je behoefte aan een gesprekspartner die je helpt inzicht te krijgen in de probleemsituatie en je helpt hiermee om te gaan, waardoor je het leven weer in eigen hand kunt nemen

Waarvoor counselling?

Counselling kan onder meer helpen bij emotionele problemen, stress, zingevingvraagstukken, het verwerken van verlies, eenzaamheid, depressies en examenvrees.

In een open vertrouwensrelatie wordt gekeken naar de door jezelf gewenste toekomst, je eigen ontwikkeling en de te ondernemen acties daarin.

Hoe helpt counselling?

Jij staat centraal, als vrij mens met je eigen unieke gevoelens, waarden, normen en mogelijkheden. Onder professionele en individuele begeleiding, waarin je zelfredzaamheid wordt gestimuleerd, leer je richting te geven aan je eigen leven.

Wat is een counsellor?

Een counsellor is een psychosociaal hulpverlener die op basis van gelijkheid, oprecht en met respect naar je luistert en met je meevoelt.

Brochure

Vragen met betrekking tot AD(H)D of Autisme? Vraag hier onze brochure aan.

Kenniscentrum AD(H)D en ASS

Kenniscentrum AD(H)D en ASS is ontstaan uit een fusie van Counselling Praktijk Gelderland (CPG) en AMARUS. Wij bieden sinds 2000 begeleiding aan mensen met ADD, ADHD en ASS. En dat doen we op basis van een positieve kijk op AD(H)D en Autisme!

AD(H)D

Als je AD(H)D hebt beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten. Je bent, een harde werker, je impulsiviteit maakt je spontaan en openhartig. Je bent, eerlijk, creatief, energiek, je bent origineel en beschikt over een groot gevoel voor humor!

Autisme

Autisme houdt echt niet alleen maar in dat jij je afzondert van de wereld. Autisme maakt dat je heel betrouwbaar bent omdat je doet wat je zegt. Je bent punctueel en je komt afspraken na. Als je het nut van dingen inziet, doe je ze ook!