Autisme bij kinderen

Autisme herken je aan specifiek gedrag, natuurlijk is elk kind ander toch kan je van je kind duidelijke signalen krijgen. Je kind is sneller van slag bij sociale of andere gebeurtenissen, kan moeilijk samen met andere kinderen spelen, spreek niet of weinig of met een vreemde spraak etc.

Je bent met je kind naar de kinderarts, psychiater, psycholoog geweest en het hoge woord is eruit: Autisme. Er is een behandeling geweest, op school is er misschien hulp en veel dingen zijn voor het hele gezin duidelijker geworden. 

Je kind wordt ouder, zit op de basisschool of gaat naar de middelbare school. Dit is het moment dat er veel meer van je kind wordt gevraagd. Je kind moet zich beter uitdrukken, er worden meer eisen aan planning en zelfstandigheid gesteld. 

Dit is ook dat moment waarop Counselling Praktijk Gelderland ondersteuning kan bieden. Individueel of in groepsverband, voor jou, je kind en de omgeving. We maken een individueel plan en gaan individueel of in groepsverband aan de slag met het leren van vaardigeden die belangrijk zijn op school en in de maatschappij. We bieden daarnaast waar nodig ondersteuning en begeleiding aan ouders en omgeving.  

Een kind met autisme en een groter scala aan vaardigheden op het gebied van sociale interacties en plannen zal zelfstandiger zijn en de druk bij ouders zal verminderen.

Brochure

Vragen met betrekking tot AD(H)D of Autisme? Vraag hier onze brochure aan.

Kenniscentrum AD(H)D en ASS

Kenniscentrum AD(H)D en ASS is ontstaan uit een fusie van Counselling Praktijk Gelderland (CPG) en AMARUS. Wij bieden sinds 2000 begeleiding aan mensen met ADD, ADHD en ASS. En dat doen we op basis van een positieve kijk op AD(H)D en Autisme!

AD(H)D

Als je AD(H)D hebt beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten. Je bent, een harde werker, je impulsiviteit maakt je spontaan en openhartig. Je bent, eerlijk, creatief, energiek, je bent origineel en beschikt over een groot gevoel voor humor!

Autisme

Autisme houdt echt niet alleen maar in dat jij je afzondert van de wereld. Autisme maakt dat je heel betrouwbaar bent omdat je doet wat je zegt. Je bent punctueel en je komt afspraken na. Als je het nut van dingen inziet, doe je ze ook!