Autisme

“Autisme, is dat niet een contactstoornis waarbij die mensen helemaal in zichzelf gekeerd zijn? ………maar dat heb jij helemaal niet! ”

Hoe vaak krijg je dat te horen als je mensen vertelt dat je autisme hebt? Dit terwijl autisme echt niet alleen maar inhoudt dat jij je afzondert van de wereld. Autisme maakt dat je de dingen die je doet, precies en netjes doet. Je bent heel betrouwbaar omdat je doet wat je zegt. Je bent punctueel en je houdt je aan afspraken. Als je het nut van dingen inziet, doe je ze ook. 

Heb je soms ook het gevoel dat de maatschappij allerlei onmogelijke aanpassingen van je vraagt? Dat je het liefst zou willen verdwijnen in een kamertje zodat jij je leven kan leiden zoals voor jou prettig is, in plaats van wat de maatschappij van jou verlangt? 

Dit is wat wij vaak zien bij de mensen met autisme die wij begeleiden. Wij kunnen je begeleiden om beter om te gaan met de dingen die het lastig maken te leven met autisme. Wij gaan uit van datgene wat al goed gaat.  

Je coach accepteert en waardeert je om wie je bent en gaat samen met je op zoek naar oplossingen die bij jou passen.

Brochure

Vragen met betrekking tot AD(H)D of Autisme? Vraag hier onze brochure aan.

Kenniscentrum AD(H)D en ASS

Kenniscentrum AD(H)D en ASS is ontstaan uit een fusie van Counselling Praktijk Gelderland (CPG) en AMARUS. Wij bieden sinds 2000 begeleiding aan mensen met ADD, ADHD en ASS. En dat doen we op basis van een positieve kijk op AD(H)D en Autisme!

AD(H)D

Als je AD(H)D hebt beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten. Je bent, een harde werker, je impulsiviteit maakt je spontaan en openhartig. Je bent, eerlijk, creatief, energiek, je bent origineel en beschikt over een groot gevoel voor humor!

Autisme

Autisme houdt echt niet alleen maar in dat jij je afzondert van de wereld. Autisme maakt dat je heel betrouwbaar bent omdat je doet wat je zegt. Je bent punctueel en je komt afspraken na. Als je het nut van dingen inziet, doe je ze ook!