AD(H)D en relaties

In een relatie waarin één van de partners ADHD heeft kunnen er veel spanningen zijn. De diagnose en de behandeling zorgen voor kennis en begrip bij de partners. De bestaande problemen in de relatie worden hiermee niet opgelost. Het verstoorde evenwicht of de ongelijkwaardigheid binnen de relatie kan de boosdoener zijn. Een relatie waarin ADHD een rol speelt hoeft niet negatief te zijn. Evenwicht en de focus op elkaars kwaliteiten kunnen hierbij helpen.

Je hebt een partner met ADHD

Je partner is enthousiast, open, creatief en energiek. Aan de andere kant kan je partner belangrijke zaken vergeten, te druk zijn en lijkt hij of zij soms niet te luisteren. Je voelt je meer verzorger dan partner, maatje of minnaar.

Je bent een partner met ADHD

Je partner vindt je spontane acties leuk, je hebt altijd wel wat te vertellen en de relatie met jou is nooit saai. Toch merk je dat er onbegrip is, je bent soms te druk, en je impulsiviteit pakt niet altijd goed uit.

ADHD in een relatie hoeft geen probleem te zijn

Begeleiding kan je helpen om je relatie te verbeteren. Met je coach kan je alleen, of met je partner op zoek gaan naar de krachten van ADHD in je relatie. Zo breng je de balans en de rust terug in je relatie.

 Heb jij, of ben jij, een partner met ADHD? Wil je graag weten wat de ADHD- coaches van Kenniscentrum AD(H)D en ASS voor jou en je relatie kunnen betekenen? Neem contact op met de praktijk voor meer informatie.

Kenniscentrum AD(H)D en ASS

Kenniscentrum AD(H)D en ASS is ontstaan uit een fusie van Counselling Praktijk Gelderland (CPG) en AMARUS. Wij bieden sinds 2000 begeleiding aan mensen met ADD, ADHD en ASS. En dat doen we op basis van een positieve kijk op AD(H)D en Autisme!

AD(H)D

Als je AD(H)D hebt beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten. Je bent, een harde werker, je impulsiviteit maakt je spontaan en openhartig. Je bent, eerlijk, creatief, energiek, je bent origineel en beschikt over een groot gevoel voor humor!

Autisme

Autisme houdt echt niet alleen maar in dat jij je afzondert van de wereld. Autisme maakt dat je heel betrouwbaar bent omdat je doet wat je zegt. Je bent punctueel en je komt afspraken na. Als je het nut van dingen inziet, doe je ze ook!