AD(H)D bij kinderen

Je hebt een kind met ADHD. Dan ben je in het bezit van een prachtig kind! Maar ook een druk kind, een vergeetachtig kind, een kind wat snel afgeleid is, een kind wat misschien moeilijk in slaap komt, een kind wat driftbuien kan hebben, een kind wat moeilijker stil kan zitten enz…

Helaas ligt er bij kinderen met ADHD vooral de nadruk op de negatieve kanten van het kind. Hoewel het gedrag storend is, is de intentie goed. En als jij, of je omgeving al last heeft van het gedrag, hoe zou dit voor je kind dan moeten zijn?

De geboden behandeling heeft al wat hulp en ondersteuning geboden. Maar als je behoefte hebt aan wat extra ondersteuning, op school of thuis dan kan je bij Counselling Praktijk Gelderland terecht. Wij gaan niet voor de kant en klare oplossingen want ieder kind is uniek. Wij bieden praktische ondersteuning aan het kind, ouders, broertjes, zusjes en aan de school.

We maken een plan en gaan individueel of in een groep aan de slag met vaardigheden die voor een kind op de basisschool en als voorbereiding op de onderbouw van de middelbare school belangrijk zijn. Vaardigheden zoals plannen, structureren en prioriteiten stellen oefenen we, breiden deze verder uit en we zoeken naar een manier waarop het kind het beste om kan gaan met zijn of haar ADHD. Dit is belangrijk voor een kind op de basisschool en onderbouw van de middelbare school.

Ons doel is de zelfstandigheid van een kind te vergroten en de druk op ouders te verminderen door ook de omgeving bij de begeleiding te betrekken.

Kenniscentrum AD(H)D en ASS

Kenniscentrum AD(H)D en ASS is ontstaan uit een fusie van Counselling Praktijk Gelderland (CPG) en AMARUS. Wij bieden sinds 2000 begeleiding aan mensen met ADD, ADHD en ASS. En dat doen we op basis van een positieve kijk op AD(H)D en Autisme!

AD(H)D

Als je AD(H)D hebt beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten. Je bent, een harde werker, je impulsiviteit maakt je spontaan en openhartig. Je bent, eerlijk, creatief, energiek, je bent origineel en beschikt over een groot gevoel voor humor!

Autisme

Autisme houdt echt niet alleen maar in dat jij je afzondert van de wereld. Autisme maakt dat je heel betrouwbaar bent omdat je doet wat je zegt. Je bent punctueel en je komt afspraken na. Als je het nut van dingen inziet, doe je ze ook!