AD(H)D

Daar sta je dan, met je diagnose AD(H)D op zak. En nu?

 Als je als mens AD(H)D hebt beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten. Je bent bijvoorbeeld: een harde werker, je impulsiviteit maakt je spontaan en openhartig. Je bent open, eerlijk, creatief, energiek, enthousiast, je bent origineel en beschikt over een groot gevoel voor humor. Echter door het vechten tegen de dingen die niet goed gaan en waarop je steeds wordt afgerekend, vergeet je vaak dat je deze positieve punten hebt. Je probeert te overleven!

 Aan de buitenkant zie je eigenlijk niets. In je hoofd raast er een tornado. Je bent vergeetachtig, je kan niet wachten totdat jij eindelijk het woord krijgt, miscommunicatie, eerst doen dan denken, verzanden in details, onrustig, uitstellen, perfectionistisch, tobben, ongeduldig, faalangst, structuurloos, niet kunnen stoppen en toch je werk niet afkrijgen, niet kunnen ontspannen. Je relatie staat onder druk, je studie staat op een laag pitje, je administratie zit in drie tassen en een schoenendoos en je huishouden…tja..

Dit is wat wij vaak zien bij de mensen met AD(H)D die wij begeleiden. Wij kunnen je begeleiden om deze belemmeringen beter te hanteren. Wij gaan uit van datgene wat al goed gaat. 

 Je coach accepteert en waardeert je om wie je bent en gaat samen met je op zoek naar oplossingen die bij jou passen.

Kenniscentrum AD(H)D en ASS

Kenniscentrum AD(H)D en ASS is ontstaan uit een fusie van Counselling Praktijk Gelderland (CPG) en AMARUS. Wij bieden sinds 2000 begeleiding aan mensen met ADD, ADHD en ASS. En dat doen we op basis van een positieve kijk op AD(H)D en Autisme!

AD(H)D

Als je AD(H)D hebt beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten. Je bent, een harde werker, je impulsiviteit maakt je spontaan en openhartig. Je bent, eerlijk, creatief, energiek, je bent origineel en beschikt over een groot gevoel voor humor!

Autisme

Autisme houdt echt niet alleen maar in dat jij je afzondert van de wereld. Autisme maakt dat je heel betrouwbaar bent omdat je doet wat je zegt. Je bent punctueel en je komt afspraken na. Als je het nut van dingen inziet, doe je ze ook!