ADD en relaties

ADD in je relatie 

In een relatie waarin één van de partners ADD heeft kunnen er veel spanningen zijn. Een verstoord evenwicht of een ongelijkwaardige relatie kan de oorzaak zijn. Zelfs als de diagnose gesteld is en de behandeling afgerond, kan er ondanks meer kennis en begrip, nog het een en ander misgaan. Aanwezige problemen kunnen een bron zijn voor ruzies, conflicten en stress. ADD in je relatie kan een verrijking zijn. Evenwicht en de focus op elkaars kwaliteiten kunnen hierbij helpen.

 Je hebt een partner met ADD

Je partner is creatief , heeft een brede interesse en oog voor detail. Maar je partner kan ook alles uitstellen, komt soms moeilijk uit zijn of haar woorden en gemaakte afspraken worden niet altijd nagekomen. Kan je partner niet gewoon eens doen wat hij of zij moet doen? Het altijd helpen herinneren kan ook teveel worden. Je voelt je meer verzorger dan partner. 

 Je bent een partner met ADD

Je partner vindt je vernieuwde ideeën leuk, vindt bij jou de rust en kan je humor zeer waarderen. Je creatieve oplossingen komen vaak goed uit. Toch merk je dat er onbegrip is, je bent soms te langzaam en dat eeuwige uitstellen…

 ADD in een relatie hoeft geen probleem te zijn 

Begeleiding kan je helpen om je relatie te verbeteren en te versterken.. Met je coach kan je alleen, of met je partner op zoek gaan naar de positieve krachten van ADD in je relatie. Hierdoor ontstaat weer balans in je relatie.

 Heb jij, of ben jij, een partner met ADD? Wil je graag weten wat de ADD- coaches van Kenniscentrum AD(H)D en ASS voor jou en je relatie kunnen betekenen? Neem contact op met de praktijk voor meer informatie.

Kenniscentrum AD(H)D en ASS

Kenniscentrum AD(H)D en ASS is ontstaan uit een fusie van Counselling Praktijk Gelderland (CPG) en AMARUS. Wij bieden sinds 2000 begeleiding aan mensen met ADD, ADHD en ASS. En dat doen we op basis van een positieve kijk op AD(H)D en Autisme!

AD(H)D

Als je AD(H)D hebt beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten. Je bent, een harde werker, je impulsiviteit maakt je spontaan en openhartig. Je bent, eerlijk, creatief, energiek, je bent origineel en beschikt over een groot gevoel voor humor!

Autisme

Autisme houdt echt niet alleen maar in dat jij je afzondert van de wereld. Autisme maakt dat je heel betrouwbaar bent omdat je doet wat je zegt. Je bent punctueel en je komt afspraken na. Als je het nut van dingen inziet, doe je ze ook!