ADD bij kinderen

Een kind met de diagnose ADD heeft grote moeite met plannen, structureren, prioriteiten stellen en concentreren. Een diagnose geeft wel een hoop duidelijkheid maar haalt de ADD niet weg. Dat kan ook niet en dat hoeft ook niet. Belangrijk is dat een kind, en dat geldt voor elk kind een toolbox aan vaardigheden heeft waarmee hij problemen aan kan pakken.

 Een behandeltraject kan al veel bieden, voor ouders, kind en omgeving. De hulp ook school kan daar een aanvulling op zijn. Soms is er wat meer nodig. Dan komt Kenniscentrum AD(H)D en ASS vaak in beeld.

 Door de kennis die we in huis hebben te combineren met begeleiding aangepast op de wensen en behoeftes van kind, ouders en omgeving kunnen wij net dat extra steuntje in de rug zijn. 

 Ook wij kunnen ADD niet laten verdwijnen. Wel kunnen we door de vaardigheden op het gebied van planning, structureren en prioriteiten stellen uit te breiden en aan te passen het kind zo goed mogelijk met zijn ADD om laten gaan. Dat is belangrijk, vooral voor kinderen op de basisschool en onderbouw van de middelbare school.

 Met onze begeleiding kan een kind zelfstandiger zijn en kan het de druk op ouders en omgeving verminderen.

Kenniscentrum AD(H)D en ASS

Kenniscentrum AD(H)D en ASS is ontstaan uit een fusie van Counselling Praktijk Gelderland (CPG) en AMARUS. Wij bieden sinds 2000 begeleiding aan mensen met ADD, ADHD en ASS. En dat doen we op basis van een positieve kijk op AD(H)D en Autisme!

AD(H)D

Als je AD(H)D hebt beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten. Je bent, een harde werker, je impulsiviteit maakt je spontaan en openhartig. Je bent, eerlijk, creatief, energiek, je bent origineel en beschikt over een groot gevoel voor humor!

Autisme

Autisme houdt echt niet alleen maar in dat jij je afzondert van de wereld. Autisme maakt dat je heel betrouwbaar bent omdat je doet wat je zegt. Je bent punctueel en je komt afspraken na. Als je het nut van dingen inziet, doe je ze ook!