RE-INTEGRATIE

Uitvallen door ziekte kan altijd. Jouw werkgever is dan verantwoordelijk voor jouw re-integratie. Wanneer je langere tijd eruit geweest bent, kan het zijn dat je begeleiding nodig hebt om weer aan de slag te gaan. Om te voorkomen dat het niet lukt of dat je dezelfde situatie tegenkomt die de reden was dat je in eerste instantie bent uitgevallen.

Dit kan op 3 manieren:

1e spoor re-integratie (Weer aan het werk bij je eigen werkgever)

Wanneer je re-integreert bij je eigen werkgever noemen we dat 1e spoor re-integratie. Dit kan betekenen dat je terugkomt in je huidige functie. Als dat niet lukt, dan wordt er gezocht naar ander werk binnen het bedrijf waar je in dienst bent. Onze coaches werken samen met jou en je werkgever om te zoeken naar waar en hoe jij het best op je plek bent. Als het niet mogelijk is om terug te gaan naar je huidige werkgever, zoeken we naar een oplossing buiten jouw werkgever. Dit noemen we 2e spoor re-integratie.

Met begeleiding aan het werk

De begeleiding van onze coaches zorgt ervoor dat je weer aan de slag kunt bij jouw werkgever. We werken samen met jouw werkgever en jouw werkomgeving. Je kunt bijvoorbeeld geholpen zijn door een mentor te krijgen op je werkplek. Als het nodig is, leggen we jouw situatie uit aan je collega's, zodat zij jou beter begrijpen en kunnen ondersteunen en helpen als dat nodig is.

Aanpassingen op jouw werkplek

Misschien is het nodig dat jouw werkplek veranderd wordt zodat je ongestoord kunt werken. Daarbij kan thuiswerk een oplossing zijn. Ook hulpmiddelen kunnen jou helpen je werk uit te voeren, denk daarbij aan een taperecorder of een computerprogramma. Wat je kan helpen je werk overzichtelijk te houden is te werken met een checklist en je werk op te delen in korte stukjes met een tijdslimiet. Zo hebben onze coaches een heel scala aan praktische oplossingen en hulpmiddelen om jou, je werkomgeving en je werkgever prettig te laten werken. Door te focussen op jouw positieve kant en je te helpen met de zaken waar je moeite mee hebt, laten we je schitteren op je werkplek.

Wat je zelf kunt doen

Wat jij zelf nodig hebt is de vastberaden wil om te slagen en je lot in eigen hand te nemen. We leren je hoe je om hulp kunt vragen zonder dat je je daarbij afhankelijk voelt of maakt. We leren je te plannen en doelgericht te werken. Daarbij is het belangrijk dat het klikt tussen jouw en je coach.

Modulair traject (Weer aan het werk vanuit een uitkeringssituatie via het UWV)

Je komt voor een modulair traject in aanmerking wanneer je een WW of arbeidsongeschiktheidsuitkering van het UWV ontvangt. Als je WW krijgt kan dit pas na 6 maanden uitkering en als je nog in dienst bent bij je werkgever, kan dit pas na 6 maanden ziektewet. Er zijn 2 uitzonderingen wanneer je geen modulair traject kunt krijgen:

als je (ex)werknemer van de Overheid bent

als jouw werkgever eigenrisicodrager is (dat kan je navragen bij jouw werkgever).

Jouw (ex)werkgever is dan verantwoordelijk voor je re-integratie.

AD(H)D of Autsime en een Modulair traject

Een modulair traject is bedoeld voor mensen die zelf hun re-integratie in de hand willen hebben. Als je AD(H)Dof Autsime hebt, ben je waarschijnlijk niet goed geholpen met een standaard re-integratie van het UWV. Met een modulair traject ben je in staat om onze gespecialiseerde coaches in de arm te nemen.

Binnen een modulair traject kunnen we begeleiden in het vinden van een nieuwe functie en misschien wel een nieuwe carrière, die beter aansluit bij wat je wilt en kunt.

Kenniscentrum AD(H)D en ASS begeleidt je op elke stap in het modulair traject

Hoe we het aanpakken:

Intake en analyse van wat je nodig hebt;

Je voorbereiden op werk;

Jobhunting; we zoeken ook voor je in ons eigen netwerk;

Bemiddelen tussen jou en je (potentiële) werkgever;

Jobcoaching;

Training 'on the job';

Nazorg.

Modulair traject zelf aanvragen

Voor het aanvragen van een modulair traject ben je zelf verantwoordelijk. Je kunt dit doen via je werkcoach of arbeidsdeskundige van het UWV. Zo nodig, gaat een coach van Kenniscentrum AD(H)D en ASS met je mee voor dit gesprek. Een modulair traject kan je alleen aanvragen bij een bij het UWV aangesloten re-integratiebedrijf, Kenniscentrum AD(H)D en ASS is zo'n bedrijf.

Weer aan het werk vanuit een uitkeringssituatie via het UWV.

Onze coaches werken samen met jou en je werkgever en/of het UWV om te bepalen welk traject het meest geschikt is en helpen je weer op weg.

Voordat de zorg start, plannen we altijd vrijblijvend en gratis een kennismakingsgesprek in. Samen bespreken we waar je naar op zoek bent en wat wij kunnen bieden. Samen bekijken we wat voor soort coach passend zou zijn. Op deze manier zorgen wij voor een goede match. Een kennismakingsgesprek kunnen we vaak binnen twee weken voeren.

Naam *
Woonplaats *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
 *
 *
Bericht *