Cliëntenraad

Cliëntenraad in oprichting zoekt enthousiaste mensen

Hoi! Wij, een paar enthousiaste cliënten, zijn bezig met het oprichten van de cliëntenraad van het Kenniscentrum AD(H)D en ASS. Lijkt het je leuk om mee te doen of om iets bij te dragen? Aanmeldingen zijn heel welkom!

Wat is en doet een cliëntenraad?

Een cliëntenraad zet zich in voor de belangen van cliënten binnen een organisatie, in dit geval het Kenniscentrum voor AD(H)D en ASS. We geven gevraagd en ongevraagd advies over hoe dingen gaan in het Kenniscentrum, we lezen jaarrapporten, cliënten kunnen dingen bij ons aangeven en we komen in alles op voor de belangen van cliënten. De cliëntenraad is door en voor cliënten. Zoals het er nu uitziet zal de cliëntenraad na oprichting ongeveer vier keer per jaar vergaderen, met eventueel extra vergaderingen als er bijvoorbeeld belangrijke rapporten zijn of wanneer er belangrijk nieuws is. Na de oprichting zullen de leden van de cliëntenraad door middel van een verkiezing gekozen worden door de cliënten.

Cliëntenraad in oprichting

We zijn bezig om goed op papier te zetten wat de cliëntenraad van het Kenniscentrum gaat doen en hoe de raad moet functioneren. Een coach van het Kenniscentrum ondersteunt ons bij de oprichting. Omdat we bezig zijn met het oprichten van de raad komen we nu wat vaker bijeen, ongeveer één of soms twee keer per maand.

Doe je mee?

Ben je cliënt en lijkt het je leuk om bij te dragen aan de oprichting van de cliëntenraad of om straks in de cliëntenraad te zitten? Stuur dan een mailtje naar clientenraad@kenniscentrum-adhd-ass.nl of bespreek het met je coach.

Weet je niet zo goed wat je kan verwachten of twijfel je nog? Dat is helemaal niet gek. Een keer meekijken of meedraaien in een vergadering kan. Voel je vrij om als je vragen hebt, deze op de mail te zetten naar het bovenstaande emailadres.

‘’Iedereen heeft kwaliteiten en we kijken naar hoe jij een steentje kan bijdragen aan de cliëntenraad.’’

Namens de cliëntenraad in oprichting,

Bobbie en Tanya

clientenraad@kenniscentrum-adhd-ass.nl