AUTISME EN RELATIES

Autisme in je relatie

In een relatie waarin één van de partners Autisme heeft kunnen er veel spanningen zijn. Na het stellen van de diagnose en de afronding van de behandeling is er vaak meer kennis en begrip. Toch kunnen er nog problemen aanwezig zijn. Die problemen kunnen er in je relatie zorgen voor ruzies en conflicten. Herstel van het evenwicht in de relatie is dan nodig. Autisme en een relatie kan namelijk goed samen gaan.

Je hebt een partner met Autisme

Je partner is erg gemotiveerd om dingen goed aan te pakken en heeft oog voor detail. Je partner is erg lief voor je, ook al is dat vaak op zijn of haar eigen manier. Aan de andere kant kan je partner moeilijk omgaan met onverwachte momenten. Je partner kan na zijn of haar werkdag weinig energie over hebben om dingen te doen. Je partner kan star zijn in zijn of haar denken en kan vaak moeilijk verwoorden wat hij of zij voelt. Je ziet dat je partner zijn of haar best doet, maar soms is dat niet genoeg. Het lijkt wel of hij of zij niet wil veranderen en je hebt veel geduld nodig…

Je bent een partner met Autisme

Je partner vindt het prettig dat jij de dagelijkse dingen voor jullie gezin plant, dat jij het overzicht bewaart. Je partner vindt bij jou de rust en kan je humor zeer waarderen. Toch merk je dat er onbegrip is. Je lijkt vaak onduidelijk te zijn in wat je van hem of haar verlangt.

Autisme in een relatie hoeft geen probleem te zijn

Begeleiding kan je helpen om je relatie te verbeteren. Met je coach kan je alleen, of met je partner op zoek gaan naar de krachten van Autisme in je relatie. Zo kan de balans in je relatie terugkomen zal het aantal conflicten afnemen.

Heb jij, of ben jij, een partner met Autisme? Wil je graag weten wat de Autisme- coaches van Kenniscentrum AD(H)D en ASS voor jou en je relatie kunnen betekenen? Neem contact op met de praktijk voor meer informatie.

Voordat de zorg start, plannen we altijd een kennismakingsgesprek in. Samen bespreken we waar je naar op zoek bent en of wat wij kunnen bieden. Samen bekijken we wat voor soort coach passend zou zijn, zo kunnen wij zorgen voor een goede match. Een kennismakingsgesprek kunnen we normaliter binnen twee weken voeren. De start van de zorg is afhankelijk van de wachtlijst. Waar nodig bieden we overbruggingszorg.

Naam *
Woonplaats *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
 *
 *
Bericht *