AUTISME BIJ KINDEREN

Autisme herken je aan specifiek gedrag, natuurlijk is elk kind ander toch kan je van je kind duidelijke signalen krijgen. Je kind is sneller van slag bij sociale of andere gebeurtenissen, kan moeilijk samen met andere kinderen spelen, spreek niet of weinig of met een vreemde spraak etc.

Je bent met je kind naar de kinderarts, psychiater, psycholoog geweest en het hoge woord is eruit: Autisme. Er is een behandeling geweest, op school is er misschien hulp en veel dingen zijn voor het hele gezin duidelijker geworden.

Je kind wordt ouder, zit op de basisschool of gaat naar de middelbare school. Dit is het moment dat er veel meer van je kind wordt gevraagd. Je kind moet zich beter uitdrukken, er worden meer eisen aan planning en zelfstandigheid gesteld.

Dit is ook dat moment waarop Kenniscentrum AD(H)D en ASS ondersteuning kan bieden. Individueel of in groepsverband, voor jou, je kind en de omgeving. We maken een individueel plan en gaan individueel of in groepsverband aan de slag met het leren van vaardigeden die belangrijk zijn op school en in de maatschappij. We bieden daarnaast waar nodig ondersteuning en begeleiding aan ouders en omgeving.

Een kind met autisme en een groter scala aan vaardigheden op het gebied van sociale interacties en plannen zal zelfstandiger zijn en de druk bij ouders zal verminderen.

Voordat de zorg start, plannen we altijd een kennismakingsgesprek in. Samen bespreken we waar je naar op zoek bent en of wat wij kunnen bieden. Samen bekijken we wat voor soort coach passend zou zijn, zo kunnen wij zorgen voor een goede match. Een kennismakingsgesprek kunnen we normaliter binnen twee weken voeren. De start van de zorg is afhankelijk van de wachtlijst. Waar nodig bieden we overbruggingszorg.

Naam *
Woonplaats *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
 *
 *
Bericht *