AD(H)D BIJ KINDEREN

Je hebt een kind met ADHD. Dan ben je in het bezit van een prachtig kind! Maar ook een druk kind, een vergeetachtig kind, een kind wat snel afgeleid is, een kind wat misschien moeilijk in slaap komt, een kind wat driftbuien kan hebben, een kind wat moeilijker stil kan zitten enz…

Helaas ligt er bij kinderen met ADHD vooral de nadruk op de negatieve kanten van het kind. Hoewel het gedrag storend is, is de intentie goed. En als jij, of je omgeving al last heeft van het gedrag, hoe zou dit voor je kind dan moeten zijn?

De geboden behandeling heeft al wat hulp en ondersteuning geboden. Maar als je behoefte hebt aan wat extra ondersteuning, op school of thuis dan kan je bij Kenniscentrum AD(H)D en ASS terecht. Wij gaan niet voor de kant en klare oplossingen want ieder kind is uniek. Wij bieden praktische ondersteuning aan het kind, ouders, broertjes, zusjes en aan de school.

We maken een plan en gaan individueel of in een groep aan de slag met vaardigheden die voor een kind op de basisschool en als voorbereiding op de onderbouw van de middelbare school belangrijk zijn. Vaardigheden zoals plannen, structureren en prioriteiten stellen oefenen we, breiden deze verder uit en we zoeken naar een manier waarop het kind het beste om kan gaan met zijn of haar ADHD. Dit is belangrijk voor een kind op de onderbouw van de middelbare school.

Ons doel is de zelfstandigheid van een kind te vergroten en de druk op ouders te verminderen door ook de omgeving bij de begeleiding te betrekken.

Voordat de zorg start, plannen we altijd een kennismakingsgesprek in. Samen bespreken we waar je naar op zoek bent en of wat wij kunnen bieden. Samen bekijken we wat voor soort coach passend zou zijn, zo kunnen wij zorgen voor een goede match. Een kennismakingsgesprek kunnen we normaliter binnen twee weken voeren. De start van de zorg is afhankelijk van de wachtlijst. Waar nodig bieden we overbruggingszorg.

Naam *
Woonplaats *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
 *
 *
Bericht *